Velkommen Til min blog

Solformørkelse over Danmark

Tilbage til alle opslag

20 Mar 2015

Solformørkelsen er i gang over både Danmark og Færøerne. Øverst vises direkte billeder fra nyhedsbureauet AP fra Lausanne i Schweiz.

I dag - fredag den 20. marts - er der solformørkelse over hele Europa, Nordafrika og store dele af Asien.

På Færøerne og på den norske ø Svalbard vil man som de eneste beboede steder på kloden opleve en total solformørkelse, når månen her til formiddag i et par minutter vil dække solskiven fuldstændig.

Solformørkelsen herhjemme begynder i Sydvestjylland som det første sted kl. 09.37 og er slut på Bornholm som det sidste sted kl. 12.02. Omkring kl. 10.48 vil solformørkelsen være på sit maximale, hvor mellem 80% og 86% af solen er dækket af månen - mest mod nordvest.

Det gør solformørkelsen i Danmark til den mest udtalte siden juni 1954, hvor hele 98% af solskiven var dækket af månen i Nordjylland.

Vi, TV 2|VEJRET's meteorologer Thomas Mørk og Danny Høgsholt, vil sammen med TV 2|VEJRET's udsendte på Færøerne, Peter Tanev, holde jer opdateret på solformørkelsens gang over Europa og løbende komme med opdateringer om blandt andet vejrsituationen, så du hele tiden kan være oplyst om, hvor chancerne for at se solformørkelsen herhjemme er bedst.

Skriv en kommentar

Jakob Petersen

23 Mar 2015

Det kan da næsten ikke passe

Spørg Casper

23 Mar 2015

Man må ikke kigge på solen så dør man!

Hans Erik

20 Mar 2015

Det lyder bare for vildt

Copyright © Tinnas blog